Guma za igrališta

U bezbednosti i zdravlju na radu osim povreda izazvano klizavim površinama  česte su povrede usled visinskog pada koji se završavju teškim povredama.Ove povrede najčešeće su izražene na sportskim terenima i dečijim igralištima.Kako bi se ove vrste povrede svele na minimum pogotovo na dečijim igralištima ,Rep.Srbija nalaže sprovođenje regulativu EU 1177 koja tačno definiše vrstu podloge na dečijim igralištima.Radi lakšeg sprovođenja ove regulative BioClean nudi gumene pologe od recikliranog gumenog granulata.Gumene podloge proizvedene su po najsavremenijoj tehnologiji o čemu poseduje ateste i sertifikate o ispunjenosti/ TUW/.

Gumene ploče karakterišu sledeće osobine:

Materijal je: izdrživ, elastičan, topao, nečujen, neklizajući, otporan na udarce, otporan na sve vremenske prilike i uslove, lagan za postavljanje na svim površinama i podlogama, lako higijensko održavanje, debljine od 1.5 do 10cm u svim bojama i sve to po pristupačnim cenama, EU standardu 1177 i TUW sertifikovane.

Guma za igrališta se primenjuje na podove nam i unutar obejkta. Pogodna je za dečija igrališta, sportski objekti, pešačke i trim staze, plato, terase, garaža, industrijski i namenski objekti. Podržava HACCP. Može se primeniti u transportsnim vozilima, bazenima, fitnes, spa i welnes centrima, kancelarijama, dečije i dnevne sobe, ograonice, restovano, hoteli, rodavnice, super marketi.

 Kod izbora gumene podloge voditi racuna o izboru debljine gumene podloge po EN117 odnosno SRBEN1177 u sprečavanju povreda izazvano visinskim padom. Voditi računa o maksimalnoj visini sa koje dete može pasti. Priloženi crtež pokazuje visinski pad/HIC/ i izbor gumene ploče.

Proizvod spada u grupu ECO frendly proizvoda.