Anti slip

Protivklizna tečnost

Osim svoje glavne delatnosti BioClean uvideo je mnoge nedostatke u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu da su najčešće povrede izazvane povredama usled klizavih površina.Kako sam zakon i pravilnik o bezbednosti i zaštiti na radu propisuje da je vlasnik dužan sprovesti sve bezbednosne  mere BioClean  proizveo je  jedinstveni proizvod u Srbiji za sprečavanje povreda izazvano vlažnim i klizavim površinama Safe Step.Radi se proizvodu koji se lako aplicira i primenjuje na površinama koje su obložene keramičkim pločicama,granitom,staklenim mozaikom..   pruža dugotrajnu zaštitu od klizanja čak i do 5 godina.

Ukratko o Safe Step:

 Zaštita od protiv klizanja započeta je još davnih 60 godina prošlog veka od starne avio kompanije Boing. U bezbednosti avio pista od proklizavanja aviona na vlažnim pistama.Zahvaljujući svojim objavama i naučnim istraživanjima hemijski tretman postao je dostupan i u svakodnevnici.Njegova primena naišla je danas veliku primenu kao inovativno rešenje u sprečavanju klizavosti u industriji,bazenima, obrazovnim  institucijama,zdravstvenim objektima,svugde gde je potrebno obezbediti sigurnu i bezbednu površinu.Zahvaljući hemijskom tretmanu pospešuje se protivklizavost kako starih podnih površina tako i na novim.Tretiranje Safe step se vrši sve dok se nepostigne željeni stepen protivkliznosti koji može kretati i do 1µ

Koeficijent  već od 0,64µ po međunarodnim standardima obezbeđuje bezbednu površinu.

Trtiranje podnih povrsina:

  1. Safe Step protivkliznu tečnost sipati u kantu.
  2. NE DODAVATI VODU NITI RAZBALŽIVATI!, pomoću mopa i džogera nanesite na površinu
  3. Uvek koristite čiste i po mogućnosti nove alate.
  4. Na pod pomoću nakvašenog džogera ili mopa naneti tečnost –držati ga stalno orušenim usput blago trljati i držati ga stalno vlažnim, sve dok se ne dođe do željenog  uticaja protivkilznosti.
  5. Uklonite rastvor i operite površinu poda čistom vodom.
  6. Vaš pod je sada  protivklizan. Probajte odmah.
  7. Preporucuje se zbog duzeg delovanja jednom godisnje uraditi pranje pospesivacem  protiv klizne tecnosti.

VAŽNO:
Kako bi se postigao paravi efekat max.tretirajte do 5m2 ili manje jer se proizvod  suši čim stupi u kontakt sa podlogom!

Prosečno vreme tretmana:
Keramička i gress pločice  visokog sjaja     2-3 minuta
Svilenkaste i mat,                                         5-10 minuta
Pločice od granita visoki sjaj                        5 minuta
svilenkaste I , mat                                        10 minuta
Livene  kade I  tuš kade                               10 minuta
(uvek probajte  na maloj površini  na manje vidljivom mestu)

NAPOMENA:

Vremena tretmana mogu se razlikovati u zavisnosti od kvaliteta podloge
Uvek pokušajte na maloj površini

Ukoliko prataite ova uputstva garantovano postižete efekat protivkliznosti najmanje 3 god.

U slučaju da se ne pridržavate ovog uputstva,otpor protivkliznosti se može zantno smanjiti usled zaprljanosti podne površine. U obnavljanju protivkliznosti podne površine preporučujemo Safe Step regenerator.